Živá knihovna s náboženskými menšinami na Týdnu lidských práv

Brněnská skupina AI spolu s hudebníky Dust in the Groove a Divadlem Feste srdečně zve na akce v rámci festivalu Týden lidských právVe čtvrtek 8. prosince 2016 od 17:00 v Husově sboru (Botanická 1, Brno) se můžete těšit na následující program:

17:00 – 18:00  Amnesty International – Živá knihovna s náboženskými menšinami
Většina předsudků a stereotypů vůči menšinám pramení z neznalosti jejich života a strachu z neznámého. Živá knihovna nám zprostředkovává osobní zkušenost s lidmi, kteří žijí vedle nás, ale přesto o nich víme jen velmi málo. Přijďte si poslechnout příběh muslima, husitské farářky, věřící lesby nebo budhistky a zeptejte se na vše, co vás zajímá.

18:30 – 19:30   Dust in the Groove – Hudebně-kreativní workshop
Svět soudobé hudby, jazzu a improvizace, hledání nových technik hry, aktivní zapojení účastníků do problematiky řízené i volné improvizace vám představí Žaneta Vítová s akordeonem a Radim Hanousek se saxofony na jedinečném hudebně-kreativním workshopu.
www.dustinthegroove.cz

20:00 – 22:00  Divadlo Feste – Václav Havel: Moc bezmocných
Divadlo Feste uvede inscenaci, jež vychází z eseje Václava Havla věnovaného památce Jana Patočky. Vrací se s otázkou, zda v posttotalitní společnosti stavíme její obnovu na vztahu k sobě samým, k druhým lidem a univerzu, anebo zda budujeme jen jiné druhy totality.
www.divadlofeste.cz

Po celý večer můžete na místě podpisovat také dopisy v rámci akce Maraton psaní dopisů na podporu nespravedlivě vězněných a jinak utlačovaných osob.

Událost na Facebooku: www.facebook.com/events/369627813387510

Publikováno v Kulturní akce,Vzdělávání a označené ,,,,.