Živá knihovna na Ghettofestu! V sobotu 11.6. v 15:00

Letos můžete už potřetí navštívit Živou knihovnu Amnesty International na festivalu Ghettofest. Přijďte si popovídat se zajímavými lidmi z různých menšin. V sobotu 11.6. od 15:00 do 16:30 v parku Hvězdička. Pro děti budeme mít připravenou také výtvarnou dílnu a celý den můžete v parku vidět výstavu komiksů. Těšíme se na vás!

Živá knihovna s podtitulem „Nesuď knihu podle obalu“ je speciální typ knihovny, ve které se nečte, ale povídá. Životní příběhy se dozvíte přímo od lidí, kteří je prožili. Na Živé knihovně se můžete setkat například s bezdomovcem, Romkou, cizinci, sexuálními menšinami nebo hendikepovanými. Přijďte si poslechnout příběhy neobyčejných lidí a zeptejte se na vše, co vás zajímá! Rozhovory s „živými knížkami“ budou začínat v 15:00, 15:30 a v 16:00 v parku Hvězdička. Budete mít možnost vybrat si konkrétního člověka, vždy zástupce nějaké menšiny, a popovídat si s ním. Každé „čtení“ trvá 20 minut.

Výstava „Živá knihovna v komiksech“ s výtvarným stánkem pro děti
Výstava ukazuje příběhy několika zajímavých a inspirativních lidí z řad zástupců menšin. Skrze komiksový příběh se vám odhalí například příběh muže, který žil 15 let na ulici, romské aktivistky, uprchlice z Afghánistánu nebo fotografa bez rukou. Výstava vychází z vyprávění spolupracovníků a spolupracovnic Amnesty International, kteří svůj příběh sdílí v rámci tzv. Živé knihovny. Tato výstava předává dál jedinečné příběhy „živých knih“, které ve formě komiksů vytvořilo několik známých i zatím méně známých umělců a umělkyň. Výstavu můžete vidět celý den v parku Hvězdička.

Ve 14:00 budeme mít nachystaný výtvarný stánek (nejen) pro děti, kde si budou moci vytvořit a namalovat vlastní komiks.

Více informací najdete na www.ghettofest.cz/akce/ziva-knihovna-amnesty-international
Publikováno v Vzdělávání a označené ,,,.