Výstava komiksů v Lužánkách. Až do 23. března

Výstava ŽIVÁ KNIHOVNA V KOMIKSECH ukazuje příběhy několika zajímavých a inspirativních lidí z řad zástupců menšin. Skrze komiksový příběh se vám odhalí například příběh muže, který žil 15 let na ulici, romské aktivistky, uprchlice z Afghánistánu nebo fotografa bez rukou. Výstavu můžete vidět ve Středisku volného času LUŽÁNKY od 23. února do 23. března.

DSC_0961Výstava Amnesty International vychází z vyprávění spolupracovníků a spolupracovnic Amnesty International, kteří svůj příběh sdílí v rámci Živé knihovny. Živá knihovna představuje speciální typ knihovny, kde se místo knih půjčují konkrétní osoby se zajímavým životním příběhem. „Živými knihami“ jsou zástupci menšin žijící v České republice, například Romové, náboženské menšiny, zástupci LGBTI (lesby, gayové, bisexuálové, transgender, intersexuálové), cizinci, uprchlíci, hendikepovaní nebo lidé bez domova.

Většina předsudků a stereotypů vůči menšinám pramení z neznalosti jejich života a strachu z neznámého. Živá knihovna lidem zprostředkovává osobní zkušenost se zástupci menšin, kteří žijí vedle nás, ale přesto o nich víme jen velmi málo. Tato výstava předává dál jedinečné příběhy „živých knih“, které ve formě komiksů vytvořilo několik českých a slovenských umělců a umělkyň. Amnesty komiksy si také můžete v menším plakátovém formátu odnést s sebou na památku.

Publikováno v Ostatní a označené ,,.