Promítání filmu: The Square (Náměstí Tahrir) + diskuze

Ve čtvrtek 25. ledna 2018 v 19:00 v kavárně Kulturálium u příležitosti výročí začátku egyptské revoluce vás srdečně zveme na promítání dokumentárního filmu The Square (Náměstí Tahrír), který byl nominovaný v kategorii nejlepší dokumentární počin ceny Oscar a také vyhrál 3 ceny Emmy.

Dokument z roku 2013 zobrazuje trvající egyptskou krizi, která započala demonstrací 25. ledna 2011 na náměstí Tahrír v Káhiře. Naděje střídá zklamání, když po pádu prezidenta Mubaraka moc získává Muslimské bratrstvo. Egypťané se tak po několikáté vrací demonstrovat na toto náměstí, které se pro ně stalo symbolem revoluce.

Jak ale vypadá situace v Egyptě po roce 2013, kdy byl film natočen? Na vaše otázky vám po zhlédnutí dokumentu odpoví egyptský aktivista Kareem Taha, který se osobně demonstrací účastnil.

Film bude promítán v originále (arabština), s českými i anglickými titulky.

VSTUP ZDARMA

Událost na Facebooku: https://www.facebook.com/events/186673788583982/

———————————————————————–
ENGLISH

We are pleased to invite you for screening of the Egyptian documentary ‚The Square‘, which was nominated for the Oscar Awards (Best Documentary Feature) and also won 3 Emmy Awards.

The 2013 documentary depicts the ongoing Egyptian crisis, which began with a demonstration on 25 January 2011 at Tahrir Square in Cairo. Hope is quickly replaced by disappointment when the Muslim Brotherhood is gaining power after the fall of President Mubarak. Thus Egyptians return again and again to demonstrate at this square which has become a symbol of the revolution for them.

But how does the situation in Egypt look like after 2013 when the film was released?

Your questions will be answered by Egyptian activist Kareem Taha who participated in the demonstrations.

The film will be screened in original (Arabic), with both Czech and English subtitles.

FREE ENTRY

Facebook event: https://www.facebook.com/events/186673788583982/

Publikováno v Kulturní akce a označené ,,.