Maraton psaní dopisů – 7.-18. prosince v Brně

Brněnská skupina AI se každoročně připojuje k celosvětové kampani za nespravedlivě vězněné Maraton psaní dopisů. Od 7. do 18. prosince můžete psát dopisy na různých místech v Brně. Na letošní případy se můžete podívat na www.amnesty.cz/maraton.

O co jde?
,,Maraton psaní dopisů“ je největší mezinárodní akce na podporu nespravedlivě vězněných, pronásledovaných nebo utlačovaných lidí. Amnesty International ji pořádá každý rok okolo 10. prosince, tedy Mezinárodního dne lidských práv, po celém světě. Cílem je společně ručně napsat a poslat co nejvíc dopisů s výzvami vládám či úřadům příslušných zemí a upozornit tak na porušování práv konkrétních lidí. Přímo obětem bezpráví je možné psát dopisy solidarity a vyjádřit jim tak podporu. Výsledky jsou vidět okamžitě.

Kdy a kde?

8.12. 17:00-18:00 Před kinem Art (Cihlářská 17) a následně v budově Husitského sboru (Botanická 1) v rámci akce k Týdnu lidských práv

7.-18.12. Fléda Club (Štefánikova 24) – Fléda je letošním patronem brněnského Maratonu psaní dopisů. Účastníci klubových koncertů budou mít možnost podepsat dopisy přímo v prostorách klubu během akcí. Děkujeme za podporu!

7.-18.12. Centrum Syřiště (Kounicova 42)

10.-13.12. Úrazová nemocnice (Ponávka 6)

12.12. 18:30-20:00 Modlitebna církve bratrské (Kounicova 15)

14.12. Právnická fakulta (Veveří 70)

16.-18.12. Vánoční trh neziskovek (Radnická ulice)

Zapojují se také brněnské školy a studenti – Waldorfská ZŠ, SŠUŘ, Klasické a španělské gymnázium, Gymnázium Řečkovice, Sportovní gymnáziu Ludvíka Daňka a další.

Psát dopisy můžete také v kavárnách: Tři Ocásci (Gorkého 37), Trojka (Dominikánská 9), Místogalerie na Skleněné louce (Kounicova 23), Akademická kavárna (Gorkého 11), Anděl (Gorkého 34), Atlas (Žerotínovo nám. 533/6), Chajovna (Dominikánské nám. 6/7), Hostimil (Čápkova 3), Za zrcadlem (Jaselská 16)

Více na našem Facebooku: www.facebook.com/events/1799211460342635/permalink/1799914826938965

Fotogalerie z akcí brněnského Maratonu psaní dopisů:

Publikováno v Petiční akce a označené ,,,.