Made in China: Lidská práva

Zajímá Vás současná situace v Číně? Chcete zjistit, jakými problémy si tato země prochází? Chcete lépe porozumět určitým tématům? Amnesty International Brno si připravila v průběhu března několik akcí věnovaným lidskoprávní situaci v Číně. Zveme vás na promítání ve středu 21. března do kavárny Kulturárium a o týden později na velkou přednášku s diskuzí o Číně do kavárny Práh.

Všechny, které hlouběji zajímá aktuální případ čínských křesťanů, kteří v ČR žádají o azyl, srdečně zveme na promítání dokumentu o náboženství v Číně s následnou diskuzí s Pavelm Šindelářem a čínskými křesťany ve středu 21. března od 18:00 do kavárny Kulturárium.

Ve středu 28. března od 19:30 proběhne velká panelová diskuse. V přednáškovém bloku (19.30-20:45) budou naši hosté mluvit o jednotlivých tématech. Následovat bude krátká pauza na občerstvení a v dalším bloku (21.00-22.30) proběhne debata s hosty i s publikem.

Pozvání do diskuze přijali hosté:

MARTIN BALCAR – Amnesty International, kampaňový koordinátor. Věnuje se kampaním na podporu lidských práv v Číně, Rusku a také vede kampaň s názvem „Zbraně pod kontrolou“.

LEOŠ STRNAD – politolog, Falun gong.

VOJTĚCH TAMÁŠ – Mendelova univerzita, Ústav regionální a podnikové ekonomiky (FRRMS).

Diskuzi doplní i vyprávění křesťanského uprchlíka z Číny.
___

A jak říká jedno čínské přísloví: „Učíš-li se proto, aby sis zapamatoval, zapomeneš. Učíš-li se proto, abys porozuměl, zapamatuješ si.“

Těšíme se na vás!

VSTUP ZDARMA

Více informací najdete na našem Facebooku: www.facebook.com/amnestyinternationalbrno

Publikováno v Ostatní a označené ,,,,.