Kampaně

Adoptivní případy Brněnské skupiny Amnesty International

Brněnská skupina si pravidelně vybírá případy nespravedlivě vězněných, které takzvaně adoptuje. To znamená, že za ně pořádáme pravidelné akce, máme vlastní online petici, posíláme dopisy solidarity a připojujeme petice i k jiným tématickým akcím. Jak dlouho? Dokud se případ nepodaří úspěšně vyřešit a daný vězeň nebo vězeňkyně není zcela na svobodě. V minulosti jsme takto adoptovali už 4 případy z Číny a všichni jsou dnes na svobodě, z čehož máme obrovskou radost. Aktuálně máme adoptovaný případ egyptského aktivisty a blogera Alaa Abdel Fattaha.

Tématické měsíce: LGBT+, Čína, Egypt, Rusko…

Každý měsíc se věnujeme jinému tématu, v rámci kterého proběhne v daném období vícero aktivit. V únoru 2018 to byla práva LGBT+, v březnu Čína, v dubnu Egypt a v květnu Rusko. V průběhu daného měsíce se věnujeme samozřejmě i jiným tématům, urgentním apelům a pravidelným akcím, ale jinak se soustředíme zejména na vybrané téma. Těšit se můžete vždy na nějakou odbornou panelovou diskusi, promítání, petiční akce, ale i nejrůznější happeningy. Přidat se k plánování aktivit můžete i vy! Aktuální akce sledujte na našem Facebooku.

Vzdělávání k lidským právům a Živé knihovny

Po celý školní rok nabízíme školám workshopy o lidských právech a Živé knihovny, v rámci kterých se studenti setkávají s nejrůznějšími zástupci menšin, jako jsou Romové, uprchlíci, národností menšiny, hendikepovaní, LGBT+, lidé bez domova aj. Pořádáme také veřejné Živé knihovny na různých festivalech a dalších akcích. Více informací o vzdělávání najdete zde.