ONLINE PETICE za propuštění egyptského blogera Alaa Abdel Fattaha

Brněnská skupina Amnesty International již několik let „adoptuje“ případy nespravedlivě vězněných, za které dělá pravidelné akce dokud nedojde k jejich propuštění. Podařilo se nám takto dostat na svobodu už čtyři adoptované vězně a vězeňkyně svědomí, nově se zabýváme případem Alaa Abdel Fattaha z Egypta. Připojte se a podepište online petici za jeho propuštění!

Alaa Abdel Fattah, známý egyptský bloger a politický aktivista, byl v minulosti opakovaně zadržen za veřejné projevy proti tamním diktátorským režimům. Od roku 2015 si odpykává pětiletý trest kvůli údajnému vyvolávání demonstrace v roce 2013 a za příspěvky na Twitteru. Tam se vyjádřil o egyptských soudech jako o neobjektivních institucích. Ani po uplynutí trestu se Alaa na svobodu nedostane. Následuje totiž dalších 5 let policejního dohledu, kdy se musí každý den dostavit na policejní stanici a strávit tam noc.

„Alaa je jedním z tisíců lidí, kteří ztrácí roky svého života v egyptských věznicích, zatímco prezident Abdel Fattah al-Sisi je srdečně vítán vládami po celém světě, i přes mnoho problémů, které se týkají porušování lidských práv jeho režimem. Ale my víme, že lidé na celém světě stojí za Alaou a všemi, kteří jsou nespravedlivě zadrženi v egyptských věznicích – a žádáme je, aby se zapojili do naší kampaně #FreeAlaa,“ řekla pro Amnesty International Alaova sestra, Mona Seif.

Více informací o případu Alaa Abdel Fattaha najdete zde.

Co můžete udělat na jeho podporu?

Podepište online petici za okamžité propuštění Alaa Abdel Fattaha!

Napište mu dopis solidarity (výraz podpory, povzbuzení, dodání síly), který mu odešleme do vězení. Kopii dopisů posíláme také jeho sestře pro případ, že by je vedení věznice zadrželo.

Publikováno v Petiční akce a označené ,,,.