Fotopetice s pandou na podporu Su Čchang-lan

V úterý 8. března jste nás mohli potkat na oslavách Mezinárodního dne žen, kde jste zároveň měli příležitost podepsat petici za naši adoptovanou vězeňkyni, paní Su Čchang-lan. Jako symbol kampaně za její propuštění jsme zvolili pandu, která je ohroženým druhem, podobně jako lidská práva v Číně.

Su Čchang-lan se ve své aktivistické práci věnovala ženským právům, například právu na dědictví, obchodováním se ženami, plánování rodičovství nebo násilí na ženách. Všechny tyto aktivity byly zcela nenásilné, přesto byla paní Su nucena kvůli svému otevřenému vyjadřování zanechat své pedagogické práce a v říjnu 2014 byla zatčena a v současné době jí hrozí až 25 let vězení.

Kromě klasického podepisování apelů, které posíláme přímo vládě Čínské lidové republiky, se mohli návštěvníci a návštěvnice na akci také vyfotit v pandí škrabošce. Jak to včera vypadalo u našeho fotokoutku, se můžete podívat v galerii.

Děkujeme organizacím Nesehnutí, NORA a Česká ženská lobby za zorganizovaní oslav MDŽ a nezapomeňte, že petici za osvobození Su Čchang-lan můžete podepsat i online zde.

Publikováno v Petiční akce a označené ,,,.