Info o skupině

Brněnská skupina Amnesty International

11067138_10153146505837812_1020994749582316000_oMístní skupina Amnesty International v Brně funguje od jara roku 1999. Po určitou dobu fungovaly v Brně dvě skupiny, „Brněnská skupina“ a „Šestá skupina“. V roce 2006 se obě skupiny spojily. Mezi dobrovolníky patří vysokoškolští studenti a absolventi, ale i pracující a také středoškoláci. Lidé z Brněnské skupiny Amnesty International se v současné době věnují především urgentním akcím na obranu lidských práv, pořádáním kulturních a petičních akcí, kampani za dodržování lidských práv v Číně, právům žen a vzdělávání k lidským právům. Brněnská skupina pravidelně „adoptuje“ vybraného vězně svědomí, na jehož podporu pořádá dlouhodobé kampaně.

Do akcí skupiny se můžete zapojit i Vy! Více informací najdete zde

O Amnesty International

Amnesty International je dobrovolným hnutím lidí z celého světa, kterým není lhostejné porušování lidských práv. Proto vedou kampaně, pořádají veřejné akce, zastávají se obětí bezpráví a usilují o systémové změny na úrovni států i mezinárodního společenství. Práce Amnesty International se zakládá na spolehlivém výzkumu.  Amnesty International založil Peter Benenson v roce 1961 a v současné době má 7,2 milionu členů a sympatizantů ve více než 150 zemích a regionech. V roce 1977 obdržela Amnesty International Nobelovu cenu míru za „přínos k obraně svobody, spravedlnosti a tím i míru na celém světě“. V současnosti má poradní status při OSN.

Amnesty International staví na principech univerzality a nedělitelnosti lidských práv, mezinárodní solidarity, nestrannosti, nezávislosti a spolehlivém výzkumu. Amnesty International je demokratická organizace a v jejím čele stojí volení zástupci členů.

Amnesty International je nezávislá na vládách, politických stranách, ekonomických subjektech, náboženstvích či ideologiích všeho druhu. Na svůj výzkum stavu lidských práv nepřijímá prostředky od vlád a uplatňuje přísná pravidla pro přijímání finančních darů.

Oficiální web české sekce Amnesty International: www.amnesty.cz

Mezinárodní web Amnesty International v angličtině: www.amnesty.org

Amnesty v regionech

Místní skupiny Amnesty International najdete i v dalších regionech:

ai-mapa