Pozvánka na besedu o uprchlictví v úterý 15. března v Mahenově knihovně

Brněnská skupina Amnesty International spolu s Eurocentrem Brno a Europe Direct vás srdečně zve na besedu k aktuální situaci k uprchlictví nejen u nás, ale i v jiných státech Evropy. Besedovat budou: Mark Martin, ředitel Amnesty International ČR, Markéta Blažejovská z Evropských hodnot a Čechosyřan Assem Atassi.

V úterý 15. března v 17:30 v Knihovně Jiřího Mahena  (Kobližná 4, Brno).

Zároveň si můžete prohlédnout také výstavu Migrantská Odyssea. Fotky řeckého fotografa Giorgose Moutafise mají za cíl zaznamenávat nebezpečné cesty migrantů a uprchlíků do Evropy a přinášet nám svědectví o tom, jak tyto cesty probíhají a co na nich lidé zažívají. Součástí výstavy jsou příběhy, které Amnesty International sesbíralo při výzkumech jak v zemích Evropy, tak v zemích, které uprchlíkům poskytují ochranu nebo jsou pro ně tranzitní. Dozvíte se z nich více o tom, proč lidé svou zemi opustili, jak probíhala jejich cesta, jak se chovají převaděči, o sexuálním násilí na ženách, nelidských praktikách pašeráků lidí a ozbrojených skupin v Libyi, ale také o rasistických útocích na migranty v Evropě.

Srdečně zveme na besedu k výstavě Migrantská Odyssea. V úterý 15. března v 17:30 v Mahenově knihovně (Kobližná 4, Brno).

Publikováno v Kulturní akce,Ostatní a označené ,,,.