#6pmChallenge – Vyfoť se v 6 večer a sdílej výzvu s dalšími 3 lidmi

Zapoj se do #6pmChallenge – Na podporu nespravedlivě pronásledovaných egyptských aktivistů

Proč #6pmChallenge?
V Egyptě je nespravedlivě drženo ve věznicích až 60 000 politických vězňů. Ve vězení jsou často mučení, zavírání na samotky a jinak týraní. Proč? Za kritiku vlády, tamního diktátorského režimu, účast na poklidných demonstracích, kritické příspěvky na sociálních sítích… Po absolvování několikaletých trestů jsou tito lidé dále sledování. Další roky se musí vždy v 18:00 hlásit na policejní stanici a strávit tam noc. To značně poznamenává jejich rodinný i pracovní život, omezuje možnosti sdružování. Alaa Abdel Fattah si odpykává 5 let ve vězení – za účast na nenásilných protivládních protestech a za příspěvek na Twitteru, ve kterém kritizuje soudnictví. Po propuštění z vězení musí být dalších 5 let pod tímto policejním dohledem.
Jak se zapojit do výzvy?
Přesně v 18:00 hodin (6 p,m.) se vyfoť při tom, co zrovna děláš – ať už vaříš, jdeš z práce, cvičíš, koukáš na telku, sedíš v hospodě… V tu stejnou chvíli jsou v Egyptě zavírány stovky nespravedlivě  pronásledovaných aktivistů do cel – ukaž solidaritu s jejich případy a protest proti represivním praktikám egyptské vlády.
Vyfoť se, dej fotku na sociální sítě pod hashtagem #6pmChallenge a sdílej tuto výzvu s dalšími 3 lidmi.
Chceš udělat víc?
Podepiš petici Amnesty International za propuštění nespravedlivě vězněného Alaa Abdel Fattaha na www.brnoamnesty.cz/free-alaa
Podepiš petici Egyptian Front for Human Rights proti těmto represivním opatřením na www.egyptianfront.org/17/stop-the-surveillance-of-released-egyptian-activists-by-the-police/
Publikováno v Ostatní a označené ,,.