12. února RED HAND DAY

Dnes, 12. února, je mezinárodní den proti dětským vojákům, tzv. Red Hand Day. Tato kampaň existuje už 15 let a zapojilo se do ní přes 50 zemí světa. Ani brněnská Amnesty nezůstala mlčet a nasbírala několik fotek s obtisky červených rukou. Jeden z požadavků kampaně, kromě mnoha jiných, je i zákaz vývozu zbraní do krizových regionů. V Brně se bude konat na přelomu května a června 2017 zbrojařský veletrh IDET, který se stal terčem kritiky lidskoprávních aktivistů a aktivistek po celé České republice. Brněnská organizace Nesehnutí píše na svém webu: „Jako problematické vidí aktivisté a aktivistky především to, že na veletrhu IDET pravidelně vystavují firmy, které dodávají zbraně představitelům diktátorských režimů, zemím, kde jsou soustavně porušována lidská práva, a také do oblastí probíhajících konfliktů.“ Vyjádřeme svůj názor a distancujme se společně od konání takových a jim podobným akcím, díky kterým se de facto stáváme součástí obchodu se zbraněmi! http://www.redhandday.org

Více o problematice vývozu zbraní se můžete dočíst zde:

Publikováno v Ostatní a označené ,,,.